Kort meevaren

Kennismaking met de zeevaart 

Om jongeren enthousiast te maken voor een zeevaartopleiding organiseert de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders het 'kort meevaren'.

 

Kort meevaren zeilschip (14 en 15 jaar)

Jongeren van 14 en 15 jaar kunnen een dag en een nacht meevaren op een van de zeilschepen de Eendracht, de Oosterschelde of Wylde Swan. Tijdens deze reis doen zij ervaring op met de zeevaart. Samen met hun leeftijdsgenoten nemen zij een kijkje in de machinekamer, mogen ze aan roer staan en wordt er wacht gelopen.

Het is nog onduidelijk of in 2018 tochten worden georganiseerd.

 

Kort meevaren koopvaardijschip (vanaf 16 jaar)

Jongeren van 16 jaar of ouder die nog twijfelen over een opleiding aan de zeevaartschool kunnen meevaren op een koopvaardijschip. Ze varen een paar dagen tot twee weken mee door Europa. Ze werken mee met de bemanningsleden en kunnen zo zelf ervaren hoe het leven is aan boord. Hierna weet uw zoon of dochter pas zeker of de keuze voor de zeevaartschool de juiste is. Hier kunt u het aanmeldformulier invullen.

 

* Deelnemen aan het kort meevaren is kosteloos. Het wordt mogelijk gemaakt door de Tijdelijke subsidieregeling kennismakingsstage zeevaart en het Opleidings- en ontwikkelingsfonds zeescheepsvaart.  

 

 

 

 

Foto's

Video

Agenda