Type schepen

 • Ferry- en passagiersvaart

  P&O Ferries: Pride of Rotterdam

  De Pride of Rotterdam is één van de twee schepen die vaart tussen Europoort en de Engelse plaats Hull. Het schip telt wel 12 verdiepingen. Aan boord is er genoeg te beleven voor de passagiers. Zo is er een muziekruimte, casino en bioscoop.

 • Zware- ladingvaart

  Dockwise: Vanguard

  De Vanguard is een van de meest bijzondere schepen. Het kan grote objecten, zoals zeeschepen en booreilanden in zijn geheel vervoeren. Voordat de Vanguard wordt beladen zinkt het af tot het dek tot wel 16 meter onder water is. Daarna wordt de vracht met behulp van sleepboten boven het schip getrokken of vaart het schip onder de vracht. Tot slot komt de Vanguard weer omhoog en staat de vracht op het dek.

 • Offshore

  Vroon: Vos Prominence

  Op zee zijn grote boorplatformen en windmolenparken te vinden. Offshore schepen worden ingezet om personeel en materiaal te vervoeren naar deze projecten op zee. Een van de schepen die hiervoor wordt gebruikt is de Vos Prominence van rederij Vroon. Dit zijn kleine schepen van 75 meter.

 • Algemene vrachtvaart

  Wagenborg: Eeborg

  Het vrachtschip de Eeborg vervoert droge bulk ladingen. Voorbeelden van dit soort lading zijn: graan, erts, zout of papier. Vooral Nederlandse schepen zijn actief in de algemene vrachtvaart.

 • Containerschip

  JR Shipping: Enforcer

  Rederij JR Shipping is expert op het gebied van ‘short sea shipping’. Dit betekent dat het korte afstanden aflegt en niet de oceaan oversteekt. Containerschepen zijn er in verschillende soorten en maten. Het schip de Enforcer kan 750 containers vervoeren, maar er zijn ook schepen die wel 15.000 containers vervoeren.

 • Cruisevaart

  Holland America Line: MS Noordam

  De MS Noordam is een van de cruiseschepen van de Holland America Line. Dit cruiseschip vaart naar verre bestemmingen, zoals Australië en de Caribische eilanden. De gasten kunnen op het schip genieten van luxe. Aan boord zijn privé zwembaden, teakhouten dekken en kunstcollecties.

 • Koel- en vriestransport

  Seatrade: Pacific Reefer

  De Pacific Reefer vervoert gekoelde of bevroren goederen, zoals fruit en andere voedingsmiddelen. De tempratuur van de containers op dit schip kan variëren van 12°C tot -25°C. Dit schip kan naast gekoelde containers ook algemene vracht vervoeren.

 • Zeeriviervaart

  Wijnne en Barends: Lady Anna

  Dit schip kan zowel op de rivieren als op zee varen. Lady Anna is 65 meter lang en hiermee kleiner dan de schepen die alleen op zee varen. Deze schepen worden vooral ingezet bij het afleggen van kortere afstanden in Europa.

 • Gasvaart

  Anthony Veder: Coral Energy

  Rederij Anthony Veder heeft zich door je jaren heen ontwikkeld als expert in het vervoer van vloeibare gassen, zoals butaan, propaan en CO2. Dit schip, de Coral Energy, vaart voornamelijk naar Scandinavië. Het gas wordt in de leidingen op het schip opgeslagen bij een tempratuur van -48°C.

 • Veevaart

  Vroon: Angus Express

  Op dit schip van rederij Vroon worden levende dieren vervoerd, zoals schapen en geiten. Dit schip kan 14 knopen per uur varen, dat is omgerekend 26 km per uur.

 • Sleepvaart

  Multraship: Multratug 27

  Op deze afbeelding zijn meerdere sleepbootjes te zien, waaronder de Multratug 27. Dit is maar een klein bootje van ongeveer 10 meter. Toch is het door de sterke motoren in staat om de grootste en zwaarste schepen de haven in te slepen.

 • Chemicaliënvaart

  MF Shipping Group - Thun Gothia

  Dit schip vervoert chemicaliën. Chemicaliën behoren tot de natte bulk. Natte bulk zijn namelijk vloeibare stoffen, zoals chloor en ammoniak.

 • Roll on/roll off

  Stena line: Stena Trader

  Roll on/ roll off wordt ook wel RoRo genoemd. Dit type schip beschikt over kleppen die geopend kunnen worden. Op deze manier kunnen rollende voertuigen het schip in rijden. Dit is goedkoper en gemakkelijker dan met een lift de voertuigen het schip in te tillen.

Foto's

Video