Baankansen

De Nederlandse zeevaartsector is economisch, logistiek en maatschappelijk van zeer groot belang. Het is belangrijk om met een moderne en veilige vloot een sterke concurrentiepositie te hebben, te houden en te versterken. De zeevaart staat daarnaast op het gebied van werkgelegenheid bekend als kraamkamer voor de gehele maritieme industrie. Wil je meer informatie kijk dan op de website van de brancheorganisatie van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders.

Om deze kwaliteit te blijven behouden is het van belang om voldoende goed opgeleide bemanning te hebben. Een beroep als zeevarende biedt een goed salaris, voldoende baankansen en doorgroeimogelijkheden.
Wil je na loopbaan op zee iets anders dan zijn er aan de wal ook mogelijkheden genoeg: bij de bouw van schepen, op kantoor van rederijen, in de haven als loods of havenmeester en bij die vele andere maritieme dienstverleners.

Wil je nog meer weten over de hele maritieme sector. Nederland Maritiem Land verbindt twaalf maritieme sectoren: havens, offshore, maritieme toeleveranciers, scheepsbouw, zeevaart, waterbouw, maritieme dienstverlening en kennisinstituten, binnenvaart, Koninklijke Marine, jachtbouw/watersportindustrie en visserij. Met 17.200 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan zo'n 259.000 mensen.

Foto's

Video